Παλιότερα, η προσθήκη ξενοδοχείου στην booking.com ή σε κάποιον άλλο ΟΤΑ αποτελούσε μία σχετικά περίπλοκη διαδικασία με αποστολή και λήψη αρχείων και αναμονή αρκετών ημερών. Πλέον η αντίστοιχη διαδικασία είναι πολύ εύκολη και η δημοσίευση σχεδόν άμεση.

join.booking.com

Προσθήκη νέου ξενοδοχείου στην Booking.com

Για να προσθέσετε νέο ξενοδοχείο στην Booking.com θα πρέπει να επισκεφθείτε την σελίδα Προσθήκη νέου καταλύματος στην Booking.com .

Στην σελίδα που θα ανοίξει θα χρειαστεί να προσθέσετε το όνομα και το email σας ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταχώρηση νέου καταλύματος.

Προσθήκη βίλας, διαμερίσματος, ξενώνα στην Booking.com

Μέσα από το παραπάνω link δεν προστίθενται μόνο ξενοδοχεία αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσετε τον ξενώνα, το διαμέρισμα ή τη βίλα σας στην λίστα καταλυμάτων της Booking και να ξεκινήσετε να λαμβάνετε κρατήσεις.

Προϋποθέσεις προσθήκης νέου καταλύματος στην Booking.com

Η διαδικασία καταχώρησης είναι ιδιαίτερα εύκολη και δεν απαιτούνται πάρα πολλά δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της προσθήκης. Παρόλα αυτά, για να δημοσιευθεί το κατάλυμά σας ή για να παραμείνει ενεργό, η booking.com ζητάει διάφορα στοιχεία. Το κύριο αρχείο που ζητείται για ένα ξενοδοχείο είναι η άδεια ΕΟΤ. Επίσης ζητούνται τα στοιχεία τιμολόγησης του Υπευθύνου του Καταλύματος, συμπεριλαμβανομένου του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Εάν προσθέτετε κάποιο vacation rental στην booking.com θα πρέπει να έχετε τον αντίστοιχο κωδικό καταλύματος που παρέχεται μέσα από τη σχετική πλατφόρμα για τα ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Για να δημοσιευθεί νέο ξενοδοχείο στην booking.com θα πρέπει να προστεθούν τα δωμάτια, οι τιμές και η διαθεσιμότητά του, καθώς επίσης φωτογραφίες και περιγραφές, τουλάχιστον στα αγγλικά, ενώ καλό είναι να προσθέσετε αντίστοιχες περιγραφές στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.

Εάν δεν μπορείτε να χρεώσετε πιστωτική κάρτα, μπορείτε και πάλι να προχωρήσετε σε συνεργασία με την booking.com μέσα από την υπηρεσία που παρέχει το κανάλι ώστε να εισπράττει εκείνο τα χρήματα, να παρακρατεί την προμήθειά του και να σας πληρώνει στη συνέχεια.

Η booking.com είναι ένα δυναμικό κανάλι online κρατήσεων για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στο διαχειριστικό του και στις λειτουργίες του είναι συνεχείς, οπότε οι πληροφορίες αυτές μπορεί να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ξεκινήσετε την εγγραφή στην booking.com και να μελετήσετε καλά τους όρους της σύμβασης πριν προχωρήσετε. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την εξυπηρέτηση της booking.com ώστε να ζητάτε διευκρινίσεις και υποστήριξη.